Bo01-området: Byggt på tutti frutti-manér

Malmöakitekten Jonas Olssons artikel Tidens dom över framtidsstaden: Den fungerar i Arkitektur 5/2011 berättar om hur hans syn på Bo01-området har förändrats med tiden.

År 2001:

  • ”Jag tyckte att den största prestationen var att Malmö stad tillsammans med Bo01-kontoret hade lyckats bygga så mycket på så kort tid. Vilket i och för sig hade gjorts förut men inte på detta tutti frutti-manér.”

* År 2011:

  • ”Tätheten i området har några positiva sociala fördelar. Det finns massor av platser som uppmuntrar till att sitta, utforska och leka. Variationen av miljöer förenar grannar längs en gatstump, ett hörn eller en damm.”

Om Bo01-områdets besökare:

  • ”Men som destination i Malmö är Bo01 ett lyckat integrationsprojekt. Närheten till vattnet, den upplevelserika arkitekturen och möjligheterna att visa upp sig på kajpromenadens catwalk visar sig fylla ett uppdämt behov hos Malmöborna.”

Slutklämmen:

  • ”Bystrukturen i nytappning med småskalighet och variation samt närheten till vattnet och innerstaden gör Bo01 unikt och till en av de få platser i Malmö där jag kan tänka mig att bo.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.