Kan inte ICA Maxi Västra Hamnen stava?

ica-maxi-entre
2013-04-09: ICA Maxi Västra Hamnen. Finn ett fel. Foto: Lars Tufvesson.

Det har satts upp en ny skylt över entrén till ICA Maxi Västra Hamnen (eller ”Maxi ICA Stormarknad Västra Hamnen” om ICA själv får välja att krångla till det – se till exempel deras hemsida). På skylten står det ”Entrè” med stora bokstäver.

  • Hade det inte varit bättre att skriva ”Entré”?
  • Det ska bli spännande att se hur länge detta misstag får sitta uppe. Ingen stormarknad med självaktning kan väl låta ett så synligt språkligt fel passera obemärkt någon längre tid.

Vi får trösta oss med att ICA Maxi Västra Hamnen inte är den värsta syndaren i världen i byggsvängen, vilket denna video visar:

Uppdatering 2013-04-18: Vid ett besök på ICA Maxi Västra Hamnen tidigare idag så kunde besökaren konstatera att ICA Maxi nu har rättat till misstaget. Nu står det ”Entré” över ingången.

Dagens länkar:

  • Turning Torso vann TwistCup på SkyScraperCity (en omröstning om vilken av åtta vridna skyskrapor som är favoriten. Notera att Turning Torso stod färdigbyggd den 27:e augusti 2005, medan de övriga skyskraporna i tävlingen antingen inte är färdigbyggda eller stod färdigbyggda vid ett senare datum. Vågar vi oss på att kalla Turning Torso originalet i den vridna skyskrape-kategorin?)
  • Vad är det för coolt torn? (om Kockums gamla spetsiga betongbunker i Varvsstaden)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.