Innoventum söker bygglov för sol- och vindkraftverk

Innoventum har sökt ett tidsbegränsat bygglov för att sätta upp ett kombinerat sol- och vindkraftverk på den gamla Helikopterplattan här i Västra Hamnen. Företaget vill sätta upp ett kraftverk för att certifiera ljud och energiprestanda.

Apropå vindkraftverk:

  1. Företaget Innoventum har även satt upp sol- och vindkraftverket Giraffen som står på en p-plats på parkeringen närmast Scaniabadet. Under en storm i slutet av oktober 2013 lossnade vingarna. Vindkraftverket reparerades efter stormen.
  2. Fastighetsbolaget Briggens kontorsfastighet Fullriggaren Fyra försågs med ett litet vindkraftverk på taket. Under stormen i slutet av oktober 2013 gick även detta vindkraftverk sönder. Detta vindkraftverk finns inte längre kvar på taket (åtminstone inte på samma plats som tidigare).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.