Kartor över aktuella lägenhetspriser i Västra Hamnen

”En läsare” av bloggen Cornucopia? har i kartform sammanställt aktuell prisstatistik för lägenheter (bostadsrätter) i Malmö genom att hämta prisinformation från Booli.se.

En karta visar hur priset per kvadratmeter varierar för olika delar av Malmö, medan en annan karta visar hur mycket priset ökar eller minskar över tiden för olika delar av Malmö.

För Västra Hamnens del så noterar vi enligt denna statistikvisualisering att:

(Vi pratar om medelkvadratmeterpriser för ytor som omfattar flera kvarter, så lokala toppar och bottnar på kvartersnivå syns inte eftersom dessa har smetats ut över en större yta. Detta syns till exempel i kartorna genom att det finns prisstatistik även i vattnet utanför Västra Hamnens kust.)

Pris per kvadratmeter:

  • Kvadratmeterpriserna i Västra Hamnen börjar på lite över 32 000 kronor per kvadratmeter.
  • De dyraste medelkvadratmeterpriserna i Västra Hamnen finns i Bo01-området nära Scaniaplatsen, där man hittar medelpriser på över 36 000 kronor per kvadratmeter.

Prisökning per kvadratmeter och dag:

  • I hela Västra Hamnen (där det finns bostadsrätter) ökar priserna för tillfället. Ökningstakten i Västra Hamnen är just nu mellan 10 och något över 2o kronor per kvadratmeter och dag.
    • En ökningstakt på 20 kronor per kvadratmeter för en lägenhet på 50 kvadratmeter innebär en ökning med 1000 kronor om dagen.
  • Snabbast ökar priserna i södra Bo01-området och där Flagghusen-området möter Fullriggaren-området.

Läs mer: Priskartor: Lägenhetspriserna faller i centralaste Malmö

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.