Plötsligt ville även Stockholm bygga högre än Turning Torso

Även Stockholm har nu (en vecka efter Göteborg) presenterat en plan för en skyskrapa högre än Turning Torso:

  • Tellus Tower vid Telefonplan
  • 75 våningar
  • 225 meter
  • 385 lägenheter
  • Planen är att huset ska vara klart år 2019.

Svenska Dagbladet påstår att: ”Tellus Tower ska bli Europas högsta bostadshus.” Tidningen Metro gör ett liknande påstående.

Lars kommentar: Svenska Dagbladet och Metro vilseleder sina läsare. 225 meter räcker inte till för att i dagsläget få kalla sig för Europas högsta bostadshus. I Moskva (som också ligger i norra Europa) hittar vi bostadshuset Triumfpalatset, som visserligen bara har någonstans mellan 50 och 54 våningar beroende på vilken webbsida man litar på, men som med sin spira är 264 meter hög, det vill säga 39 meter högre än den planerade höjden för Tellus Tower. Låt oss konspirations-gissa att någon i Stockholmstrakten så gärna vill kunna kalla Tellus Tower för norra Europas högsta bostadshus att de i smyg har omdefinierat hur man mäter höga hus från att räkna höjd i meter till att räkna höjd i antal våningar.

Läs mer:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.