Malmö stads stadsbyggnadspris: Västra Hamnen prisades i två klasser

När Malmö stad delade ut sitt stadsbyggnadspris för år 2013, så gick två av priserna till Västra Hamnen:

  1. I bostadsklassen så vann Midrocs Brf Havsljuset på Västra Varvsgatan nära Kockum Fritid.
    1. ”Med tillkomsten av Strand- och Parkhusen har området utmed Västra Varvsgatan fått en sammanhållen ljus och attraktiv bostadslinje och därmed också givet området en stadsmässighet som det tidigare saknades och är ett värdigt tillskott till stadsmiljön i Malmö.” Läs mer: Brf Havsljuset, Västra Varvsgatan 7-9
  2. Årets Gröna Lans gick till Eons bostadshus Hållbarheten här i Västra Hamnen.
    1. ”Tillblivelsen och genomförandet av bostadsprojekt Hållbarheten är ytterligare en milstolpe för Västra Hamnen och Malmö i dess ambition att ligga i frontlinjen för hållbar stadsutveckling och projektet är ett värdefullt tillskott till stadsmiljön i Malmö.” Läs mer: Bostadshuset Klippern 2, Lilla Varvsgatan

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.