Schlagerfeber i Ankeborg drabbar Kalle Anka

Så här i Eurovision Song Contest-tider, så uppmärksammas Malmö mer än vanligt. Ta till exempel nummer 19-20 av serietidningen Kalle Anka & Co, där det är schlagerfeber i Ankeborg. Kalle åker till arenan i schlagerstaden Malmö för att sälja festivalsouvenirer.

Vad har då detta med Västra Hamnen att göra? Jo, Kalles souvenirer avbildar Turning Torso. Det är bara ett fel, vilket Kalle upptäcker i en serieruta där han jämför sin souvenir med verklighetens Turning Torso som skymtar i bakgrunden. Kalle säger: ”Fast farbror Joakims souvenirtorn är helt raka! Han måste ha fått dem billigt!”

Kolla in denna och ytterligare tre serierutor med Turning Torso i fokus från Kalle Anka & Co: Stor Eurovisionsspecial!

Läs mer: Känd anka kommer till ESC

Uppdatering 2013-05-09: Nummer 19-20 har utgivningsdag 7 maj och finns för närvarande att köpa i butik. Sidan 5 – 16 handlar om Eurovision Song Contest i Malmö.

  • Förutom Öresundsbron, Turning Torso, Lilla Torg, Malmö arena och Hyllie vattentorn, så får även Stapelbäddsparken vara med på ett litet hörn.
  • Vi får också reda på hur ett högt skruvat hus i Malmö kom till (på Medeltiden i Kalles drömmar): Joakim byggde ett högt och rakt torn till sina pengar. I huset förvarade Joakim även en lindorm. Lindormen växte och tog över hela huset. När riddaren Kalle besegrade lindormen så kramade lindormen huset så hårt att det antog sin vridna form.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.