Kockums Industrier lägger ner produktionen i Västra Hamnen

Kockums har tillverkat järnvägsvagnar i Malmö sedan 1859. Under lång tid skedde produktionen här i Västra Hamnen. Kockums Industrier har fortsatt med järnvägstillverkning i Västra Hamnen, men nu är det slut:

  • 65 anställda varav 40 verkstadsarbetare förlorar jobbet under perioden maj – augusti i år.
  • Det är lågkonjunkturen i Europa som spökar. Kunder i Tyskland, Holland, Frankrike och Spanien vill köpa vagnar, men deras banker kan inte hjälpa till med finansieringen.
  • Kockums Industrier funderar på att sälja ett patent på en ny typ av vagnkoncept, som gör att lastbilstrafik kan flyttas från väg till järnväg.

Läs mer: Kockums lägger ner trots världspatent

Dagens bildlänk: Utsikten från 14:e våningen – Från bygget av Malmö Live på Universitetsholmen, där hotellet ska bli 25 våningar högt med en skybar högst upp.

Dagens hemside-länk: Cykelköket i Stapelbäddsparken.

Dagens citat:

  • ”Jag visste och hade hört talats om att det skulle vara något alldeles speciellt med stadsdelen – men den variation och lekfullhet som visades upp hade jag bara kunnat drömma om.”
  • Christoffer Jönsson om Västra Hamnen i blogginlägget Wow, vilken stadsdel!

Vi noterar att: NCC:s projekt Koggen 2 i Västra Hamnen har BREEAM-certifierats på nivån Excellent. Det är den högst noterade klassningen på en kontorsbyggnad i Norden. Läs mer: NCC först med BREEAM Excellent

Vi noterar även att: Hotellet Radisson Blu Scandinavia i Köpenhamn är idag 26 våningar högt men ska utökas med ytterligare tio våningar och kommer därmed att bli den högsta byggnaden i Danmark. Turning Torso är högst i Norden med 54 våningar. Läs mer: Danskarnas högsta hus – lägre än Turning Torso

En reaktion på ”Kockums Industrier lägger ner produktionen i Västra Hamnen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.