Arkitekter tävlar om att bygga Stockholms ”Turning Torso”

HSB vill bygga en spektakulär byggnad i Stockholms innerstad, och har därför utlyst en tävling för utvalda arkitekter. Man tävlar om att ’bygga Stockholms ”Turning Torso”’. Anders Svensson är VD för HSB Stockholm:

  • ”Vår ambition är att husen ska ge Stockholm samma igenkänningsfaktor som Turning Torso gett Malmö.”

Läs mer: HSB använder Minecraft i tävlingen om att bygga Stockholms ”Turning Torso”

Dagens länkar:

Dagens citat (från SkyscaperCity – Västra Hamnen Updates & Construction):

  • ”Något som började världsklass-bra (Bo01, TT) har gått från hög svensk klass (Dockan, Flagghusen) till medelmåttigt (delar av Fullriggaren, Masthusen hittills) till riktigt jävla pissdåligt (V Varvsgatan, Koggen/Kaggen etc.). Får verkligen hoppas att det som planeras nu blir bra mycket bättre.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.