Tidtabellen för spårvagnsplanerna i Malmö

Det finns planer på spårvagnslinjer i Malmö, som ska binda samman Västra Hamnen med Centralen för vidare färd till Rosengård eller Lindängen beroende på vilken linje man tar.

  • Spårvagnsförslaget ska ut på remiss under våren. Malmöborna får tycka till om saker som:
    • Linjesträckningarna.
    • Hållplatsplaceringarna.
    • Hur övrig trafik påverkas.
  • Bygget startar tidigast år 2017.
  • Preliminär trafikstart år 2021. Fram till dess är det (från och med juni 2014) superbussar på linje 5 mellan Rosengård och Västra Hamnen som gäller. (Lars frågar sig: När Skånetrafiken i tidningen Metro 2013-01-16 berättar om superbussar så illustreras texten med en superbuss framför småbåtshamnen i Bo01-området, med Turning Torso i bakgrunden. Bilden lurar åskådaren till att tro att superbussarna kommer att rulla bland annat från Ribersborgs hundrastplats till Kockum Fritids parkering. Varför gör Skånetrafiken på detta viset?)

Dagens citat om marknaden för kontor i Malmö: ”De mest eftertraktade områdena är Universitetsholmen/Bassängkajen, området runt Centralstationen, nya Triangeln och Västra Hamnen. Hyllie är på gång även om det ännu är för nytt för att attraktionskraften helt ska kunna mätas.” Läs mer: Dyraste lägena mest attraktiva

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.