Plan för hotell i Dockan överklagas av boende i området – igen

Från en notis i Sydsvenskan 2013-01-08.

Kommunen har tagit fram ett förslag på en detaljplan som tillåter ett 85 meter högt hotell i Dockan.

  1. Kommunens beslut gällande detaljplanen för hotellet överklagades av en bostadsrättsförening och två enskilda boende i området.
  2. Ärendet hamnade hos Länsstyrelsen. Länsstyrelsen sade runt årsskiftet ja till hotellet, eftersom de menar att olägenheterna som de överklagande framfört inte har varit tillräckligt allvarliga för att stoppa bygget.
  3. En boende i området har överklagat Länsstyrelsens beslut, med motiveringen att det blir en betydande ökning av bil-, buss- och lastbilstrafik: ”Det är för mig ofattbart att Malmö stad kan tänka sig att tillåta en förvanskning av Dockans stadsbild genom att tillåta en kraftigt överdimensionerad byggrättshöjd på 85 meter när resterande omgivning ligger på omkring 20 meter.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.