Utställning om Västra Hamnen och Malmös utveckling bredvid Green Matmarknad

Utställningslokalen nära Green Matmarknads kassalinje har fått nytt innehåll, genom ett samarbete mellan HSB Malmö, Malmö stad och Green Matmarknad. Malmö stads stadsbyggnadsforum för Västra Hamnen fanns tidigare på Nordenskiöldsgatan på Universitetsholmen, men flyttar nu hit.

  • Lokalen har försetts med möbler vars former har hämtats från MKBs Tegelborgen i Bo01-området, Packwerkhusen och Turning Torso.
  • På väggarna finns ett bildsvep från Kockumstiden till framtiden.
  • Du kan även kolla in bilder på utsikten från Turning Torso.
  • Det är möjligt att studera Turning Torsos konstruktion utifrån arkitekten Santiago Calatravas teckningar.
  • Malmö stads informerar om sitt miljötänk.

Utställningen är öppen mellan 08:00 och 22:00. Kommunen letar även efter en större utställningslokal, då man vill ta fram en jättemodell som visar både Västra Hamnen och den framtida bebyggelsen i Nyhamnen.

Läs mer: Malmö från en ny horisont

Dagens länk: Sweden Green Building Awards har fått sina första vinnare (som handlar om att Briggens nya kontorslokaler i fastigheten Fullriggaren fyra här i Västra Hamnen har fått priset som årets nybyggda miljöbyggnad under Sweden Green Building Awards.)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.