Detaljplan för bostäder, skola, idrottshall & fotbollsplan godkänd

Förra torsdagen godkände stadsbyggnadsnämnden detaljplanen som ska göra det möjligt att bygga följande saker väster om Stapelbäddsparken, intill Stapelbäddsgatan:

 • 1500 kvadratmeter bostäder
 • En idrottshall
 • En skola
 • En fotbollsplan

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Carina Svensson:

 • ”Från att varit ett område tänkt för en samhällsetablerad målgrupp kan vi nu konstatera att ungdomar, barnfamiljer och unga vuxna söker sig hit. Deras behov måste tillgodoses och ger samtidigt oss i nämnden en spännande utmaning.”

Lars kommentarer:

 1. Vilka fina men ovanliga ord våra politiker rör sig med. Google hittar cirka 50 träffar om man söker på ”samhällsetablerad”, och Google undrar om man inte vill använda ordkombinationen ”samhälls” + ”etablerad” för sökning i stället.
  1. När man läser citatet ovan så börjar man undra varför våra politiker har åsikten att ungdomar och barnfamiljer står utanför det etablerade samhället.
 2. Att ungdomar i form av studenter och barnfamiljer gärna bosätter sig i Västra Hamnen stod klart redan år 2003.
  1. Denna webbsida skrev till exempel 21/8 2003: ”85% av bostäderna är sålda” + ”det finns nu flera barnfamiljer och unga par i området”.
  2. Varför är det först nu, mer än nio år senare, som stadsbyggnadsnämndens ordförande konstaterar att unga och barnfamiljer gillar att flytta till Västra Hamnen?
 3. I pressmeddelandet skriver Malmö stad att ”Området som nu är aktuellt för utbyggnad är platsen där Malmömässan en gång stod, intill Stapelbäddsgatan”. Detta påstående är inte sant:
  1. Malmömässans byggnad stod aldrig intill det som nu kallas Stapelbäddsgatan, vilket till exempel framgår om man tittar på flygfotot på sidan 2 i planbeskrivningen för DP 5228 .
  2. Det område som är aktuellt har till stora delar använts som parkeringsplats för Malmömässans besökare.
 4. Vi kan ju också notera att pressmeddelandets avsändare väljer (för att själv framstå i så bra dager som möjligt) att hålla tyst om att fotbollsplanen inte blir en fullstor fotbollsplan, utan en fotbollsplan endast avsedd för sjumannalag.

Läs mer: Utvecklingen av Västra Hamnen fortsätter

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.