Varvsparkens andra etapp invigd, men fartygsmodellerna får vänta

Under tisdagen invigdes Varvsparkens andra etapp med bland annat den runda gräsmattan, så nu är det fritt fram att börja använda även gräsytan. Kommunen tänker sig att gräsmattan kommer att användas för picknick, brännboll och uppträdanden.


2012-08-29: Gula kulan, så som den ser ut från den runda gräsmattans mittpunkt. Foto: Lars Tufvesson.

Planen från Gatukontorets sida var att Varvsparken skulle färdigställas med ytterligare två etapper under 2013 (i form av tematrädgårdar och en stor vattenanläggning), men dessa har skjutits på framtiden på grund av att tekniska nämnden sade nej, främst av kostnadsskäl.

Vattenanläggningen i nästa (för närvarande stoppade) etapp är tänkt att innehålla en vattenlekplats som påminner om Malmös varvshistoria:

  • Landskapsarkitekt Karin Larsson: ”Det viktiga är en tydlig förankring med Kockum och Malmös varvshistoria i form av en lekplats med modeller av olika fartyg.”
  • Det blir åtminstone vattenlek i form av en plaskdamm eller liknande.
  • En teknisk utredning ska göras, för att få fram ett mer exakt pris.
  • De varvshistoriska idéerna har bollats med Malmö museer, och ska också diskuteras med folk som har jobbat på Kockums i Västra Hamnen.

Läs mer:

Dagens citat kommer från Magnus Knutsson, som är Sverigeansvarig för HSBs nyproduktion:

  •  ”Vi har två-tre projekt som man kan knyta till Ungbo 12, där vi nu förhandlar med markägare. Det är områden i Västra Hamnen och innanför kanalen, det är ju där de vill bo, ungdomarna.”

En reaktion på ”Varvsparkens andra etapp invigd, men fartygsmodellerna får vänta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.