Spår från en annan tid


2012-05-31: Öresundsbron sedd genom en påminnelse om den tid som varit i Västra Hamnen: Ånghammaren av järn användes från början av 1900-talet till början av 1970-talet på Kockum Mekaniska verkstad, i smedjan för att smida större ämnen. Sin nuvarande placering utanför Kockum Fritid fick ånghammaren år 2001.

 


2012-05-31: Rangerbangård i Västra Hamnen. Spåret som går rakt fram gick tidigare längs Ribersborgsstranden till Limhamn. Nu slutar spåret vid bron över kanalen i höjd med Mariedalsvägen. Foto: Lars Tufvesson.

 


2012-05-31: Industriepoken i Västra Hamnen är inte fullständigt avslutad. Här ser vi en nytillverkad järnvägsvagn från Kockums Industrier som ser ut att vara klar för leverans till köparen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.