Turning Torso: Världens 20:e mest ikoniska skyskrapa

Webbsidan CNN GO har listat världens tjugo mest ikoniska skyskrapor, och på plats tjugo hittar vi Turning Torso här i Västra Hamnen. Om Turning Torso kan man bland annat läsa att:

  • ”The spine-like skyscraper turns a full 90 degrees from top to bottom. In order to follow the rotation, the windows are leaning either inwards or outward zero to seven degrees. No other skyscraper has achieved anything as extreme.”

Läs mer: 20 of the world’s most iconic skyscrapers

Dagens citat: ”Mindre lägenheter är generellt lättare att få, medan det krävas så mycket som sju år i kö för att få en lägenhet på attraktiva Södertorpsgården på Kulladal och Neptuna i Västra hamnen.” (från Allt fler yngre står i kö för seniorboende)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.