Turning Torso: Ultimata platsen för en hisspitch?

Årets 48-sidiga annonsbilaga om Malmö medföljde Dagens Industri den 24:e oktober och innehöll bland annat en artikel om hisspresentationer (konsten att på kort tid marknadsföra sig själv):

  • ”Det tar 60 sekunder med hissen till gatuplanet i stationen vid Triangeln i Malmö.”

Då undrar vi ju alla: Finns det bättre hissar att hålla hisspresentationer i? Triangelns station bjuder ju bara på en hissfärd från 25 meter under mark upp till markytan. Det måste finnas längre hissfärder.

  • Turning Torso är 190 meter hög. I Turning Torso finns det tre hissar som går ända upp till 54:e våningen (och två som bara håller till i de nedersta två kuberna). Är Turning Torso den ultimata platsen för en hisspitch? Det beror på:
    • Hissresan från markplan till Turning Torsos topp tar 38 sekunder. Din hisspitch måste levereras snabbare i Turning Torso än under Triangeln.
    • Det finns ett knep att ta till, som fungerar i Turning Torso men inte under Triangeln: Tryck på en knapp så att hissen stannar även på någon av våningarna innan toppen. Men: Tryck inte på Turning Torsos alla hissknappar, för då tar hissresan omkring en halvtimme, vilket inte gör din hissmedresenär glad.

Som jämförelse bör nämnas att rulltrappan upp ur underjorden vid Malmö Central tar 37 sekunder om man står stilla, och 17 sekunder om man går upp.

Läs mer: Triangelhissen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.