”Spökhuset” väntar på bättre tider

I norra Bo01-områdets nordligaste husrad står ”spökhuset”, ett nästan färdigtbyggt hus, som har varit nästan färdigbyggt väldigt länge.


En bild och bildtext från denna webbsida 2009-04-18: Bygget som tog en paus. Jakris bygge i norra Bo01-området verkar stå helt stilla. Väntar de på nästa högkonjunktur, månne? Foto: Lars Tufvesson.

  • Det är bröderna Berggren som ligger bakom de medeltidsinspirerade husen i Jakriborg i Hjärup som ansvarar för bygget av huset Ankarspelet 1 här i Västra Hamnen.
  • Ett tag var man inne på att bygga ett hotell, men det satte kommunen stopp för.
  • Lägenheterna är stora och har enligt Jan Berggren ”en extremt hög standard”.
  • I höst är tanken att innergården ska bli klar och de tillhörande radhusen inredas.
  • Förhandling pågår om försäljning av hela fastigheten.
  • Så länge som bröderna Berggren äger huset så får inflyttning vänta till ett bättre bostadsmarknadsläge.


2011-10-08: ”En extremt hög standard”: Innebär det spotlights i golvet i entrén och rost på handtaget? Foto: Lars Tufvesson.

Läs mer: Hus i Västra Hamnen har stått outhyrt i flera år

2 reaktioner på ””Spökhuset” väntar på bättre tider

  1. Tråkigt att det finns så många oseriösa aktörer inom fastighets- och byggbranschen. Undrar vem som betalar för räntekostnaderna medan byggnaden står tom? Jag kan misstänka att det inte är bröderna Berggren som tar direkt från egen ficka, utan att hyresintäkter skickas från mögelhusen i Jakriborg till detta spekulationsbygge. Hög standard ser jag inga spår av vid en utvändig inspektion av byggnaden, däremot är det uppenbart att byggnaden är långt ifrån färdigställd och att det finns en mängd byggfel.

    Tack för att du bloggar om Västra Hamnen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.