Bo01-områdets målgrupp var 55+, men snittåldern hamnade på 33 år

Katarina Rundgren är arkitekt i Malmö. Katarinas artikel Innan lägenhetsägarna blev en maktfaktor i arkitekturen i Arkitektur 5/2011 tar en titt på bostädernas planlösningar i Bo01-området.

Om påkostade material:

  • ”Bo01 adderade en ny typ av urbanitet i Malmö, staden hade aldrig tidigare känts så Wallpapereskt glamorös. Gotländsk kalksten, oljad ekparkett i alla rum, specialtegel – i en Malmökontext blev mässan startskottet för den lyx-som-standard-trend som präglat bostadsbyggandet sedan dess.”

Om åldern på boende i Bo01-området:

  • ”Inte alltför överraskande var höginkomsttagare i åldern 55+ mässans målgrupp.” + ”I stället flyttade studenter, gaypar och unga familjer in, och år 2004 var snittåldern i området 33 år.” (Lars kommentar: Tilläggas kan att medelåldern på boende i Dockan är 10 år äldre än i Bo01-området.)

Dagens länk: Tripadvisor: Reviews of HSB Turning Torso, Malmö, Sweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.