Diligentia bygger inte 18 kvarter i Västra Hamnen

Från en Diligentia-annons i tematidningen Västra Hamnen – där Malmö möter havet som följde med Sydsvenskan 2011-05-27.

Diligentia har rivit Malmömässan-byggnaden här i Västra Hamnen. Kvar står bara ICA Maxi och ett kontorshus. Diligentia kommer att bygga nya bostäder och kontor på tomten under devisen ”Masthusen – 18 nya kvarter i hjärtat av Västra Hamnen”. Diligentia har alltså fått oss alla att tro att de ska bygga 18 nya kvarter i Västra Hamnen.

  • Nu visar det sig att Diligentia bara kommer att bygga 13 kvarter.
  • De resterande fem kvarterstomterna avsedda för bostäder vill Diligentia att något annat företag bebygger, och tomterna kommer därför att säljas. Målet är att kontrakt ska skrivas innan semestrarna startar. Diligentia vill på detta sätt hålla uppe hastigheten i projektet Masthusen.

Mer om Diligentias vision för området: Masthusen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.