En kikare? Nej! Ett parascope!

Det ser ut som en av de kikare som stod vid Scaniaplatsen och blickade ut mot Öresundsbron, men det är ingen riktig kikare: Bilden som visas är inte verkligheten, utan en bild som tagits tidigare, ofta på något annat ställe, och eventuellt har manipulerats. Malmö stad har köpt en eller flera parascope från Unsworn Industries och kallar dem vanligtvis ”framtidskikare”. Malmö stad hade med ett parascope på världsutställningen i Shanghai, där den visade bilder från Västra Hamnen.

I helgen fanns en av dessa kikare på plats i Västra Hamnen, och visade ett foto taget på platsen där kikaren står. Fotot har försetts med information om de energilösningar som finns i Västra Hamnen. Dock kan vi konstatera att det inte finns några sopsugsnedkast på just det ställe där bilden påstår att det skulle finnas ett par med sopsugsnedkast.

Läs mer och se en liten bild av det foto som visades i ”kikaren”: Discover the hidden systems of Västra Hamnen

Dagens länk om fälttävlan på Ribersborgs hundrastplats: Malmö säger ja till EM 2013

En reaktion på ”En kikare? Nej! Ett parascope!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.