Citytunneln ur ett Västra Hamnen-bildperspektiv

Från en resa i Citytunneln 2010-12-07

I morgon måndag är första dagen som pendlarna kommer att börja nyttja Citytunneln på allvar. Låt oss ta en titt på Universitetsholmens och Västra Hamnens Citytunnelnedgång.


2010-12-07: Nedanför trappan och hissen från Anna Lindhs Plats väntar en stor hall där man kan köpa biljetter i automater. Därefter gäller det att ta reda på vilket spår tåget kommer att gå ifrån, eftersom det finns fyra spår och två plattformar att välja mellan i underjorden.


Med biljetten i handen är det dags att ta den svagt lutande rulltrappan utan trappsteg ner till en av plattformarna. Här finns ingen hiss som alternativ. Den som behöver hiss hela vägen ner får ta sig till centralstationen ovan jord.


Nere på plattformen kan man skymta uppgången till centralstationen i andra änden av plattformen. På väggarna rullar videoupptagningar som ska påminna om resor med tåg i andra länder. Videoupptagningarna gör det svårt att avgöra om tåget man sitter i står stilla eller rullar sakta.

 
När resan går till Västra Hamnen, så ser uppgången med den svagt lutande rulltrappan utan trappsteg ut på detta vis från den norra plattformen.


Vid färdens slut återstår bara trappstegen eller hissfärden upp till marknivån.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.