Felaktig motivering till Ilmars ledarskapsbedrift

Låt oss leka leken ”hitta felen” med dagens citat:

  • ”Bo01 – numera Västra Hamnen – kostade den kommunala kassan mycket och var ett högst kontroversiellt projekt när det byggdes upp, inte minst för arkitekten Ralph Erskines vågade ”Turning Torso” som sticker upp högt över stadens tak.
    Men just därför har stadsdelen blivit mycket uppmärksammad i hela världen och blivit en besöksattraktion i egen rätt.”

Citatet kommer från rapporten De största svenska ledarskapsbedrifterna där två sidor ägnas åt hur Ilmar Reepalu vände Malmö genom att:

  • Placera Malmö Högskola på Universitetsholmen
  • Starta bygget av Öresundsbron
  • Skapa den nya miljö- och klimatanpassade stadsdelen Västra Hamnen  genom startskottet bomässan Bo01.

Åter till vår lek. Hur många fel hittade du? Hittade du nedanstående fel?

  • Fel 1: ”Bo01 – numera Västra Hamnen”. Felet består i att påstå att Bo01 har ersatts av Västra Hamnen. Som så många andra sätter textförfattaren likhetstecken mellan utbredningen av Bo01 och utbredningen av Västra Hamnen. I verkligheten är Bo01 en del av Västra Hamnen. Västra Hamnen innefattar även områden som Flagghusen, Fullriggaren, Dockan och Universitetsholmen.
  • Fel 2: ”arkitekten Ralph Erskines vågade ”Turning Torso””. Felet består i att påstå att det är Ralph Erskine som är Turning Torsos arkitekt. Det är Santiago Calatrava som är Turning Torsos arkitekt. Ralph Erskine har dock ritat det färgglada hörnhuset vid Scaniaplatsen i Bo01-området.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.