Öresund Architecture Design Days

Från www.malmo.se 2010-09-01

Den 10 – 12 september är det dags för Öresund Architecture Design Days i Malmö och Köpenhamn. När det gäller Västra Hamnen, så finns följande aktiviteter att välja mellan:

Besök Varvsstaden

Varvsstaden är namnet på den äldsta delen av det tidigare varvsområdet Västra Hamnen. Här pågår visionsarbete för en framtida förnyelse av området. Idag
pågår viss verksamhet inom området såsom vindkraftsverkbygge, mekanisk verkstadsarbete, mm. dock ingen marin tillverkning. Förnyelsen har redan startat genom flyttningen av SVT från Jägersro till Västra Hamnen. Genom representant för utvecklingsbolaget PEAB och Malmö stads stadantikvariska avdelning göres både en historisk och en framtidsresa.

  • TID: Lördagen 11 september kl. 11.00 och söndagen 12 september kl. 11.00.
  • PLATS: Samling SVT, Stora Varvsgatan (efter klaffbron).
  • ANMÄLAN: Begr. antal platser (25).
  • Föranmälan via mail sbk.info@malmo.se, tel. +46 (0)709 118310

Arkitektur och hållbarhetsvandring i Västra Hamnen

Omvandlingen av Västra Hamnen från industriområde till en hållbar stadsdel startade i samband med den internationella bostadsmässan Bo01, 2001 och har sedan fortsatt med utvecklingen av bl a byggabodialogprojektet Flagghusen och kommande Fullriggaren. Genom en medveten och strategisk hållbar utbyggnad har stadsdelen och Malmö nått stor internationell ryktbarhet. Även området kring Dockan har utvecklats starkt under de senaste åren med en blandning av bostäder, kontor och kommersiella verksamheter. Omvandlingen av Varvsstaden, det äldsta området, har nyligen påbörjats med bl a förnyelsen av nya lokaler till SVT. Både Universitetsholmen och Teknikportalen har genomgått stora förändringar. Just nu har förnyelsearbetet med Mässan påbörjats genom ett stort rivningsarbete.

  • TID: Lördagen den 11 september kl. 12.00 och söndagen den 12 september kl. 12.00
  • PLATS: Stadsbyggnadsforum Västra Hamnen

Besök på Turning Torso

Malmö förfogar över Nordens högsta vridna bostadstorn – Turning Torso. Malmös nya landmärke med sina 190 meter när Kockumskranen försvann. Turning Torso med sin formgivare Santiago Calatrava är en internationellt känd arkitekt med representation över hela världen. Följ med husets concierge Jan Andersson på en vandring på 54 våningen och bli informerad om planeringsläget på Västra Hamnen. Guide: Concierge Jan Andersson, Turning Torso.

  • TID: Söndagen den 12 september kl. 14.00-15.00
  • PLATS: Samling reception Turning Torso, Lilla Varvsgatan.
  • ANMÄLAN: Föranmälan krävs, max 30 personer. Anmälan via mail, sbk.info@malmo.se, tel. +46 (0)709 118310

Läs mer: Öresund Architecture Design Days September 10 – 12

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.