Dockplats 2010 lördag: Mycket folk

Så kom då dagen då Skånes Dansteater hade tur med vädret. Inget regn innebar många åskådare för Dockplats 2010.

En liten ekonomi-räkneövning: Även om det är gratis entré för åskådare, så är inte föreställningen gratis. Någon annan betalar. Hela kalaset kostar cirka åtta miljoner kronor, för fyra föreställningar. Det blir två miljoner kronor per föreställning.

  • Torsdag: 4000 besökare. Kostnad per besökare: 500 kronor.
  • Fredag: Färre än 4000 besökare. Kostnad per besökare: Mer än 500 kronor.
  • Lördag: Många besökare. Första föreställningsdagen då Skånes Dansteater kommer att kunna presentera en kostnad per besökare som går att motivera.

I bilden ovan kan man ana att det står simhoppare på stolparna i vattnet längst bort. De ska snart dyka i vattnet, som en del av föreställningen.

En spektakulär del av föreställningen var den skärm av vattendimma som användes som projektionsduk för att förstora upp dansare.

Föreställningen närmar sig sitt slut. Dansarna tackar för sig, i full belysning. Nu återstår bara söndagens föreställning, för dig som ännu inte har sett Dockplats 2010 (som ges närmare Kranplatsen än Dockplatsen).

Dagens recension: Över huvud taget känns Dockplats 2010 som ett sammanhållet, harmoniskt och livsbejakande jubileumsverk

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.