4000 såg torsdagens Dockplats 2010

 
Dockan 2010-09-09: Precis innan regnskuren i första föreställningen av Dockplats 2010. Foto: Lars Tufvesson.

Enligt Skånska Dagbladet kom cirka 4000 personer för att se torsdagens föreställning av Dockplats 2010.

I City kan man idag läsa att scenen är 200 meter bred och 25 meter hög. Anne Grete Eriksen är en av koreograferna bakom föreställningen:

  • ”På repen har det flugit in svanar, båtar har kört rakt in i koreografin och flygplan har åkt förbi. Det handlar om precision och sekunder, och så spelar ju vinden in. Men vi älskar den utmaningen!”

Det gick inte att röra sig fritt i Dockan under torsdagskvällen. Många smågator var avspärrade, även för gående. Avspärrningarna hade kanske behövts om vädret hade varit bättre, men under torsdagen kändes avspärrningarna (och vip-tältet) onödiga. 25 minuter in i föreställningen startade en lätt regnskur och en del av publiken valde att lämna platsen. Om du planerar att se föreställningen en av de kommande dagarna (fredag-söndag): Ta med kikare, varma kläder och tålamod, och kom i tid för att få en bra plats.

Läs mer: 4000 personer kom för att se dans på Dockan

Dagens länkar:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.