Scaniabadet är inte att leka med

Från Sydsvenskan 2010-06-30

Scaniabadet här i Västra Hamnen är Malmös enda djuphavsbad. Jerker Nilsson från Cityjour Akutvård AB sköter badvaktsverksamheten och anser att Scaniabadet är Malmös farligaste bad, speciellt om man är dålig på att simma.

Jerker ser många på Scaniabadet (speciellt unga killar) som bara klarar av att simma hundsim och som knappt kan hålla sig flytande i det fyra meter djupa vattnet. Vid fint väder hämtar badvakterna dagligen in flera badande som har simmat för långt ut och som inte orkar simma tillbaka.

  • Respektera flaggningen:
    • Grön flagg – badbart vatten
    • Gul flagg – håll särskild uppsikt
    • Röd flagg – absolut badförbud

Det finns både boende i området och badgäster som trots meterhöga vågor ska bada ändå. Jerker ställer sig väldigt frågande till det. Jerker giller inte heller att skolorna tar unga elever till Scaniabadet: ”Idag tar skolorna hit elever i så låga åldrar att det är ett rent under att det inte händer fler olyckor.”

Larmtelefonen på Scaniabadet har flest falsklarm i hela Malmö, vilket ökar risken för att badvakterna inte är tillgängliga när det väl är allvar.

Läs mer:


2010-07-01: Det mest långvariga Öresundsbrofyrverkeriet fyrades av vid det svenska brofästet. Så här såg det ut från Sundspromenaden i Västra Hamnen. Foto: Lars Tufvesson.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.