Orkan eller storm?


2009-11-19: Krukan utanför Espresso house i Bo01s småbåtshamn vittnar om att det blåste rejält dagen före. Foto: Lars Tufvesson. Fin? Ful? Kommentera!


2009-11-19: Även ICA Maxi har fått känna på de hårda vindarna. Bokstaven ”I” har dock varit borta ett bra tag, så här handlar det mer om att ICA Maxi inte har brytt sig om att sätta upp en ny bokstav. Lars kommentar: Är det mer än sädesfälten som böjer sig för vinden?


2009-11-19: Det var inte riskfritt att vistas utomhus i stormen. MKBs kvarter Kajplats 01 vid Sundspromenaden var snyggt inpackad i plast innan stormen. Plasten som lossnade krossade bland annat en ruta på en annan byggnad i närheten. Även fritt flygande metall-lister skadade minst en byggnad i området.

Hur mycket blåste det då? Om du klickar på Malmö @ Scaniaplatsen nära toppen av denna webbsida, så kommer du till en sida med väderstatistik för en väderstation som sitter på taket på ett av husen längs Sundspromenaden. Där kan man för 2009-11-18 läsa att:

  • Medelhastigheten över dygnet var 41,9 km/h
  • I de värsta vindbyarna var vinden uppe i 120,7 km/h, som är mer än 33 meter per sekund.
    • Enligt Wikipedia stormar det om det blåser mer än 24,5 meter per sekund och det är Orkan om det blåser mer än 32,7 meter per sekund.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.