Om säkerheten i Västra Hamnens luftrum

Zeppelinare
2009-10-30: En tio meter lång radiostyrd och heliumfylld zeppelinare svävade under fredagen i luftrummet nära Stapelbäddsparken och Dockan.

Lars kommentar: Företaget som flyger zeppelinaren skriver på sin hemsida att de tar säkerheten på största allvar. Samtidigt har företaget en bild på sin hemsida som visar hur de flyger nära Turning Torso och över bostäder i Bo01-området. Är det verkligen att ta säkerheten på största allvar?

 


2009-10-30: I närheten av zeppelinaren dök denna helikopter upp, som tog vägen över MalmöMässans tak, i riktning mot Köpenhamn. Helikopter kom därmed nära inte bara zeppelinaren, utan även Turning Torso. Eftersom flyghöjden var lägre än 500 meter över havet inom en radie av 600 meter från Turning Torso, så bröt piloten mot trafikreglerna för civil luftfart (paragraf 4.5).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.