Boende ogillar betongbassäng

Från Skånska Dagbladet cirka 2009-11-10

Detaljplanen som ska möjliggöra en utbyggnad av Scaniabadet/Djuphavsbadet med en betongbassäng har överklagats till länsstyrelsen av flera boende i närheten. Många boende tar upp risken för störningar:

  • ”Även i stadsmiljö har de boende rätt att ej bo i en festival.”
  • ”Högljudda attraktioner som en öppen badanläggning kan rimligen inte anläggas nedanför de boendes balkong.”
  • ”När jag 2006 bestämde mig för att köpa en bostad i Norra fören på Barometergatan var det enligt stadsplanen klart att Scaniaparken skulle vara ett grönområde. Nu är det planer på en havsbassäng med hopptorn. Bassängen kommer enligt förslaget att vara öppen dygnet runt. Vi som bor i området och upplever hur man roar sig på kvällar och nätter vågar inte tänka tanken på vad som kan hända när man ’festar’ vid bassängen. Och hur skall säkerheten upprätthållas, när man har hopptornet öppet hela dygnet för badande?”

Många klagande oroas också över att trafiken kommer att öka.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.