Start för planering av Varvsstaden

Från Skånska Dagbladet 2009-10-23

Stadsbyggnadskontoret har fått i uppdrag att påbörja programarbetet för Varvsstaden. Varvsstaden heter den nya stadsdel söder om Stora Varvsgatan som kommer att binda samman Malmö centrum med de redan bebyggda delarna av Västra Hamnen.

  • 1500 bostäder
  • 2300 arbetsplatser
  • Lägen för broar över Varvsbassängen och Varvskanalen ska utredas

Varvsstaden ska bli ett visningsexempel på en framgångsrik utbyggnad av en tät och hållbar stad. Stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Rubin hoppas att de gamla industristommarna i området kan bevaras som attraktiva inslag i den nya stadsdelen.

Dagens relaterade länk: Varvets verkstäder ska forma ny stadsdel (också kallad Motstånd mot stadsdel på Kockumsområdet)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.