Klimatsmarta Malmö inte smart nog att skilja på Västra Hamnen & Bo01

Från broschyren ”Klimatsmarta Malmö, hållbarhet blir verklighet”

Miljöförvaltningen har tagit fram en broschyr, som berättar att Malmö håller på att bli en världsledande klimatstad. På uppslaget med rubriken ”Ser du klimat-kopplingen? Klimatvänliga idéer från Malmö” kan vi läsa följande om ”Välplanerade Västra Hamnen”:

  • ”Med 100% lokalt producerad förnybar energi, tät bebyggelse, gröna tak och öppet dagvattensystem är Västra Hamnen en internationell inspiratör för klimatsmart stadsplanering.”

Lars kommentar: Är det smart av Miljöförvaltningen att tänja på verkligheten? Det är bara Bo01-området i Västra Hamnen som har haft målsättningen 100% lokalt producerad förnybar energi. Övriga områden i Västra Hamnen har inte denna målsättning. Till exempel gäller denna målsättning varken för Flagghusen-området, Dockan-området, Universitetsholmen eller Fullriggaren-området.

…och sedan var det det där med definitionen på vad lokalt producerad energi är. Hur kan ett vindkraftverk i Norra Hamnen räknas som lokalt i Västra Hamnen/Bo01-området? Om någon vill se vindkraftverket i Norra Hamnen som lokalt i Västra Hamnen, så bör även energiförbrukningen i Norra Hamnen räknas med i den lokala energibalansen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.