DN porträtterar Västra Hamnen

Från Dagens Nyheter 2009-05-15

Fredagens bostadsbilaga i DN innehöll en artikel om Västra Hamnen och kvarteret Hytten.

  • ”Men just den här lördagsförmiddagen överträffar folklivet kring de täta kvarteren vid vattnet alla reklambroschyrers skönmålning.”
  • ”Men kraven på att flytta fram positionerna när det gäller arkitektur i Bo01, har ersatts med mer vardagsmässig attityd. –Det finns stora skillnader mellan det gamla och det nya Västra hamnen, tycker Hanne Birk. Den äldre delen, Bo01, är mycket mer kompakt och känns intim. Det finns en oordningens kvalitet och det finns mycket liv mellan husen.”

Lars kommentar:

Reportern smög med minst ett faktafel: Vattnet i Lilla Kockumskanalen är inte dagvatten från hustaken som DN påstår utan mestadels uppumpat havsvatten. Visserligen rinner dagvattenkanaler ner mot kanalen, men detta vatten rinner oftast inte ner i kanalen utom vid mycket stora regnmängder.

Läs mer: Nybyggarfolk

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.