Ericsson var nära att välja Västra Hamnen

Från Sydsvenskan 2008-12-31

Företaget Ericssons mobilverksamhet delades upp i mobilföretaget Sony Ericsson och plattformsbolaget EMP ungefär 2001. För att tydliggöra separationen fanns långt gångna tankar på att EMP skulle flytta till Västra Hamnen i Malmö. Nu blev det inte så, efter protester från nyckelmedarbetare som ville kunna cykla till jobbet i Lund även i fortsättningen.

Nu ser det ut som att mobiltelefoniutvecklingen i Lund ändå kommer att kopplas ihop med Västra Hamnen: Ett forskningscenter med en budget på 100 miljoner kronor under tio år ska skapas på Malmö högskola med inriktning mot tjänsteinnovationer och kringapplikationer för mobiltelefoner.

Läs mer: Mobilstaden Lund sneglar på Malmö


2009-01-01: Nordens största hälsobutikkedja Life öppnar den 2:e januari nära ICA Maxis parkering

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.