Finanskris ger byggherrar längre betänketid

Från Metro 2008-12-04 samt ett mejl 2008-11-20

Arkitekttävlingen för det nya kongress- och konserthuset förlängs till den 29:e maj 2009 på grund av det ekonomiska läget. Kommunen motiverar förlängningen med att det ingår i tävlingen att redovisa ekonomiska förutsättningar, och kommunen vill undvika att deltagarna fördyrar projektet genom att höja marginalerna med finanskrisen som motiv.

Även för anbuden på tomten Salongen 35 i södra Bo01-området har kommunen förlängt anbudstiden, bland annat med hänvisning till att alla inblandade ska hinna få en klarare bild av finanskrisens härjningar. För denna mindre tomt ska numera anbuden ha inkommit senast den 7:e januari 2009.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.