Bassängkajen läggs på is

Från Planering i Malmö nr 2 2008 samt Sydsvenskan 2008-11-05

När Skanska bygger kontorslokaler i kvarteret Nereus, så tänkte kommunen förstärka kajen norr om kvarteret. Tanken var att sätta igång med kajförstärkningen under 2008 för att vara klar 2009. Därefter skulle kajplanet byggas om med start 2010 eller 2011, beroende på tidplanen för kvarteret Nereus.

Problemet är att Skanska har beslutat sig för att lägga byggnationen av detta kvarter (ett sjuvåningskontor) på is på grund av lågkonjunkturen. Skanskas presschef Peter Gimbe:

  • ”Hittills har det varit väldigt lätt att hyra ut i Västra Hamnen. Vår uppfattning är att det är väldigt populärt att flytta sina kontor dit. Men som konjunkturen ser ut tar vi det lite lugnt. Vi har inte lagt ner idén, vi bara fryser den.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.