Västra Hamnen imponerade på miljödoktorerna

Från Sydsvenskan 2008-10-30

Några av världens ledande forskare inom klimat och hållbar utveckling samlades i Malmö under onsdagen. De fick bland annat se Västra Hamnen.

Sofia Vaz är doktor i miljöteknik i Lissabon (Portugal):

  • ”Västra Hamnen är bra, men det dåliga är priserna för att bo där. Det förstod jag när jag pratade runt med människor. Det verkar vara ett område skapat för en elit. Och även om de bor i ett hållbart område, fick jag intrycket att de inte bryr sig så mycket. I så fall skulle de inte ha använt så mycket elenergi. För mig framstår Västra Hamnen mera som en teknologisk lösning än som en lösning för människorna. Men ändå är jag imponerad.”

Jill Jäger är doktor på Sustainable Europe Research Center i Wien, Österrike:

  • ”Det mest imponerande är att alla jag träffade i Västra Hamnen och Augustenborg verkar vara så stolta. Det gillar jag.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.