Metro fortsätter att mobba Salongsgatan

Från Metro 2008-08-11

Metro hade en artikel om prisnedgångar på bostadsrätter i Malmö. De skriver:

  • ”En anonym mäklare beskriver en nästan desparat situation bland vissa säljare, i synnerhet i Västra Hamnen och Dockan, där det just nu finns över 120 objekt till salu.”

Metro hade en liknande artikel för ett halvår sedan. Båda artiklarna illustreras med samma bild från Salongsgatan. Denna gång är bildtexten ”Det finns många lägenheter till salu i Västra Hamnen just nu”.

Lars kommentar: Då ställer man sig frågan: Stämmer verkligen bildtexten med bilden? Finns det många lägenheter till salu bland de många bostäder som syns i bilden?

  • Om man går in på Hemnet och letar efter bostadsrätter på Salongsgatan, så hittar man 11 lägenheter och två äganderätter.
  • Salongsgatan täcker cirka 20 kvarter, så det blir cirka 0,65 lägenheter per kvarter som är till salu.
  • Om man detaljstuderar bostäderna som är till salu på Salongsgatan, så kommer man fram till att en lägenhet och noll äganderätter som är till salu syns i bilden som Metro visar i tidningen.

Slutsats: De många lägenheterna som är till salu i Västra Hamnen finns inte i den del av Västra Hamnen som Metro illustrerar artikeln med. Dagens ris för dåligt bildval går till Metro.

Läs mer: Metro dumpar Salongsgatan på kvällstidningsvis

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.