Empire State Building + TV-torn = Turning Torso

Från City 200-08-04

Under sommaren har allmänheten kunnat besöka Turning Torsos topp. De guidade turerna har varit fullbokade, och ungefär 2700 personer har besökt Turning Torso på detta sätt. Sista guidade turen gick den 3:e augusti. HSB överväger att arrangera fler visningar vid ett senare tillfälle.

Priset har varit 195 kronor för en vuxen.

  • Den som inte hann med att besöka Turning Torsos topp kan glädja sig åt att de sparade entrépengarna räcker till att besöka både Empire State Building i New York (104 kronor i entré) och TV-tornet i Berlin (91 kronor i entré), om man bortser från resekostnaden.
  • Entrékostnaden för Eiffeltornet är också billigare än Turning Torso. Närmare bestämt 80 kronor billigare: Det kostar 115 kronor att gå upp i Eiffeltornet.

För barn har entrékostnaden i Turning Torso varit 125 kronor. Därmed har en familj med två vuxna och två barn fått betala 780 kronor för att beundra utsikten.

HSB vore inte HSB om HSB inte hade rabatter för sina medlemmar:

  • Entrén till Turning Torso kostade 150 kronor för en HSB medlem.
  • Entrén till Turning Torso kostade 500 kronor för HSB-familjen.

HSB Malmö motiverar det höga entrépriset med att visningen tar en timme och då ingår både föredrag, filmvisning och frågestund.

När tidningen City på nätet ställde frågan om 195 kronor är ett skäligt pris för en guidad tur till Turning Torsos topp, så svarade 73% nej.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.