Västra Hamnen – en badplats trots allt, enligt kommunens egen tidning

Från Vårt Malmö juni 2008

  • Scaniabadet i Scaniaparken är en officiell badplats.
  • Sundspromenaden och Daniaparken är ingen officiell badplats, trots att väldigt många badar även på dessa ställen.

Kommunen har varit ganska strikt i denna uppdelning. Till exempel så nämner Malmö Guide 2008/2009 från Malmö Turism Scaniaparken som en badplats, men inte ett enda ord yppas om att det även går att bada längs Sundspromenaden och i Daniaparken.

Men: Den ansvarige utgivaren av Vårt Malmö är inte lika hårt hållen av kommunen, och denna tidning har tagit sig friheten att nämna möjligheten att bada på andra ställen i Västra Hamnen än i Scaniabadet. Under rubriken ”Hela sommarens utomhusbad” hittar vi:

  • Scaniabadet i Västra Hamnen. Havsbad nordost om Daniaparken. För den simkunnige som gillar djupt vatten och hopp från bryggor. Eller att lapa sol från 75 meter soldäck. Toalett och parkering.”
  • Västra Hamnen. Bryggorna här är några av Malmös mest välbesökta. Flanera på den populära strandpromenaden, ta en titt på den spännande arkitekturen, fika i en skön solstol eller ta ett dopp i skuggan av Turning Torso.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.