Nyhamnen attraktivare än Västra Hamnen?

Från Skånska Dagbladet 2008-06-02

Skånska Dagbladet tror att Nyhamnen kan komma att klå Västra Hamnen i attraktivitet, och grundar sitt troende på att Nyhamnen ligger närmare Centralstationen.

Kommunen har bestämt sig för att satsa mellan 500 och 750 miljoner kronor i Norra Hamnen under de närmaste åren. Färjorna ska flyttas från Nyhamnen till Norra Hamnen. Färjeläget i Nyhamnen ska vara borta år 2010, men kommunen får tillgång till marken först år 2020. Därefter kan Nyhamnen följa i Västra Hamnens spår och bli ett ställe att bo på. Innan dess finns det mycket kvar att göra i Västra Hamnen.

Nyhamnen får lite mer än 2000 lägenheter och kan rymma 7000 invånare. Nyhamnen ska byggas tätare än Västra Hamnen. Miljön ska bli innerstadsaktig.

Lars kommentar: Har du funderat på det, hur förespråkare för alla andra nybyggnadsområden med ambitioner måste jämföra sig med och förhålla sig till den del av Västra Hamnen som kommunen svarar för utbyggnaden av? Denna gång är det Nyhamnen, vars kommunala förespråkare framhåller områdets närhet till Centralstationen som det som ska göra området attraktivare än Västra Hamnen. (Var det inte samma argument som Dockans och Universitetsholmens förespråkare använde sig av?)

Vi kan också konstatera att Skånska Dagbladet med formuleringen ”Nyhamnen ska byggas tätare än Västra Hamnen. Miljön ska bli innerstadsaktig.” får det att låta som att ambitionen inte har varit att ge Västra Hamnen en innerstadskaraktär. Sanningen är den att när kommunen planerar för Västra Hamnens utbyggnad, så är målet en innerstadsmiljö även i Västra Hamnen.

Läs mer: Ny stadsdel kan klå Västra Hamnen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.