Malmömässan kan bli 700 bostäder

Från Sydsvenskan cirka 2008-01-12

Det var Kockums som byggde jättehuset. Därefter tog SAAB över en kort tid. Idag är det mässor som gäller i Malmömässans byggnad. När Malmömässan flyttar sin verksamhet så ska byggnaden och området runt byggnaden förvandlas till:

  • 700 bostäder
  • Butiker och verksamheter

Tanken är att det ska bli en blandad stadsbebyggelse med förskolor och annan service. Genom att blanda boende och service hoppas kommunens planerare att behovet av att ta bilen från Västra Hamnen ska minska.

I veckan som kommer ska planprogrammet för området behandlas i stadsbyggnadsnämnden. Om planprogrammet godkänns så är det sedan dags att ta fram detaljplaner för olika delar av området.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.