Bäst i världen på hållbar stadsutveckling?

Från Planering i Malmö nr 3 2007

Stadsbyggnadskontoret ger ut en informativ men på grund av sin storlek otymplig tidning om nya planer för staden. Stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson skriver i ledaren:

  • ”Avslutningsvis vill jag gratulera alla malmöbor som bor i en stad som är bäst i världen på hållbar stadsutveckling. Malmö stad erhöll nyligen priset Liveable Communities Award för Best Practice inom hållbarhets- och stadsmiljöfrågor. Ett pris i internationell konkurrens och ett pris att vara stolta över.”
    • Lars kommentar: Christer får oss att tro att vi är bäst i världen bland alla städer. Christer hade talat mer sanning om han även hade upplyst oss om att vi bara är bäst i världen bland städer med storlekar mellan 200 000 och 750 000 invånare.

Läs mer (bland annat om planerna på ett nytt kongress- och konserthus på Universitetsholmen): Planering i Malmö nr 3 2007 (stort pdf-dokument)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.