Trafikproblemen måste fixas innnan nya områden planeras

Från Sydsvenskan cirka 2007-12-04

Stadsbyggnadskontorets arkitekter presenterade planen för Västra Hamnens utbyggnad för politikerna i stadsbyggnadsnämnden.

  • Det finns bland annat plats för 7500 nya bostäder och sju förskolor i Västra Hamnen.
  • Detta ska jämföras med de 2400 bostäder och två förskolor som finns i Västra Hamnen idag.
    • Lars kommentar: Den nyligen producerade foldern Västra Hamnen i siffror 2007 pratar i stället om 1830 bostäder i Västra Hamnen. Gissningsvis beror skillnaden på 570 bostäder på att stadsbyggnadskontoret denna dag räknar med bostäder som håller på att byggas (trots att artikeln i Sydsvenskan pratar om bostäder som finns), medan stadsbyggnadskontoret i foldern bara räknar bostäder som är inflyttade.

Politikerna kontrade med budskapet att trafikproblemen måste fixas först. Det krävs både ”hårda och mjuka åtgärder för att lösa trafikfrågorna” enligt stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Rubin. Det kan handla om:

  • Bilpooler
  • Interna transportsystem
  • Nedgrävda gator

Däremot vill politikerna inte ha den biltunnel från Västra Hamnens nordöstra spets under gamla hamninloppet till mellersta hamnen som mark finns reserverad för. Anders Rubin anser att tunneln är felplacerad.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.