Karta med gator som aldrig funnits

Från en tur på nätet 2007-12-02

Malmös hemsida har bytt ut de gamla kartorna mot den lite mer avancerade Malmö StadsAtlas. Kartan över Västra Hamnen upplyser oss till exempel om att den ännu inte färdigställda stadsdelsparken kommer att heta Varvsparken.

Många kartor har problemet att de är för gamla. Nya vägar har tillkommit, som inte finns med på kartan. Här är det tvärt om. Kartan är för ny, och visar vägar som ännu inte finns:

  • Malmö StadsAtlas pekar ut Dockgatan som en för en bil farbar väg. Så är inte fallet. Dockgatan är inte färdigställd än.
    • Dockgatan kommer att gå parallellt med Krankajen och ungefär på samma sätt som Krankajen, fast på andra sidan Dockans hamnbassäng.
  • Malmö StadsAtlas talar om för oss att det finns två smågränder öster om Stapelbäddsparken som leder från Östra Varvsgatan till Stapelbäddsparken. Problemet här är att det är bara en av gränderna som finns i verkligheten.
    • Norra Stapelgränd finns inte och har aldrig funnits. Förmodligen kommer gränden att skapas i samband med att nästa kontorshus byggs.
    • Södra Stapelgränd finns och leder in till NCCs nya kontorshus Kaggen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.