Klimatsmarta E.ON?

Energiföretaget E.ON:s halvsidesannons i bilagan Det nya Malmö som följde med Dagens Industri den 21:e oktober fokuserar på att E.ON levererar fjärrvärme till Västra Hamnen i Malmö, och E.ON vill få fjärrvärme att framstå som:

  • ”en klimatsmart uppvärmning”
  • ”hållbar fjärrvärme”
  • ”ger en hög grundstandard när det gäller hållbarhet”

Lars kommentar: Fjärrvärme kan generellt sett vara ett energismart val, men:

  • Vad E.ON väljer att inte nämna i sin annons är att cirka hälften av värmen i Malmös fjärrvärmenät kommer från Öresundsverket: Norra Europas största fossilgaseldade gasverk, som står för 20% av Skånes samlade utsläpp av koldioxid. Är det hållbart och klimatsmart, E.ON?

Läs mer:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.