Sushi-restaurangen Minato också till salu

Från en runda på nätet 2010-06-13

Sushi-restaurangen Minato i Turning Torso Gallery här i Västra Hamnen är till salu. (Alla sushi-restaurangspekulanter bör även kolla in sushi-restaurangen N3 Västra Hamnen i Flagghusenområdet här i Västra Hamnen som också är till salu.) För Minato gäller följande grundförutsättningar:

 • 180 kvadratmeter
 • Hyra 26 000 kronor
 • 120 + 100 sittplatser

Företagsförmedlaren HRF Commerce (som precis som Minato har adress Västra Varvsgatan 44) skriver:

 • ”investera för framtiden i ”Malmös Manhattan””
  • Lars kommentar: Malmös Manhattan ligger snarare i Dockan än i Bo01-området. Här har vi det ständiga problemet med att väldigt många säger Västra Hamnen, även när de i verkligheten menar en speciell del av Västra Hamnen. Ta till exempel hur video-intervjuerna ”Vilken är din vision av Västra Hamnen och hur når vi dit?” som Kreativa Malmö har gjort ger sken av att handla om hela Västra Hamnen, men att intervjuerna i verkligheten handlar om Dockan och då speciellt Varvsstaden. De intervjuade framför till exempel åsikten att det är dött i Västra Hamnen efter klockan fem. Det kanske gäller på Universitetsholmen och till viss del i Dockan, men det gäller verkligen inte längs med havet i Bo01-området alla fina sommarkvällar, där det besökande folklivet stannar kvar även när solen har gått ner för att njuta av stämningen.
 • ”ligger precis vid havet i Västra Hamnen med promenadavstånd till Malmö centrum”
  • Lars kommentar: Mäklare har en tendens att beskriva avstånd som kortare än vad de verkligen är. Enligt bostadsannonserna är ett stenkast mellan 300 och 400 meter. När två mäklare i Aftonbladets test kastade sten på riktigt så kastade de mellan 45 och 46,5 meter långt, dvs mäklarna målar upp en bild av verkligheten som måste korrigeras med ett tillägg på cirka 665% för att bli korrekt. I fallet med Minato så ser översättningen från mäklarspråk till vanligt språk ut så här:
   • ”ligger precis vid havet” -> ”det ligger en park, ett bostadsrättskvarter, ett radhus, ytterligare ett bostadsrättskvarter, ytterligare en park och en strandpromenad mellan restaurangen och havet (vilket är en sträcka på cirka 290 meter fågelvägen innan man når havet)”
   • ”promenadavstånd till Malmö centrum” -> ”det går att promenera till Malmö centrum, men promenaden tar för lång tid, så den stora majoriteten avstår från en sådan promenad”. ”Promenadavstånd till havet” vore ett mer korrekt påstående.

Läs mer: MINATO

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.